România văzută de documentariști
Publicat de radiomures, 21 octombrie 2017, 13:00 / actualizat: 21 octombrie 2017, 18:55
Astra Film Festival se desfășoară între 16 și 22 octombrie 2017, este principala platformă de expunere și un catalizator al celor mai recente producții de film documentar din România. Selecția de documentare românești din programul AFF 2017 se împarte în 3 secțiuni competiționale: România, Student, Shorts.
Breasla cineaștilor, a documentariștilor români, vă dă întâlnire la Sibiu în cadrul unui amplu program profesional: Documentary Tank@AFF (19-21 octombrie), platformă dedicată membrilor industriei cinematografice, care va aduce în Sibiu cineaști autohtoni și europeni pentru 3 zile de networking, sesiuni de master class și prezentări despre noile tendințe în producția și distribuția de film documentar.
Din cadrul acestui program face parte și Romanian Docs in Progress (21 octombrie), unde autorii a 16 proiecte de film documentar românesc în dezvoltare vor fi prezenți pentru întâlniri cu reprezentanții industriei europene. Șase regizori români își vor prezenta proiectele de film documentar, aflate în fază de dezvoltare, în fața unui juriu, a audienței locale și a profesioniștilor internaționali.
Echipele câștigătoare vor primi premii de post-producție și alte forme de sprijin pentru finalizarea documentarelor lor.
Camera documentariștilor pune România sub lupă, chestionează trecutul ei și dezvăluie subiecte necunoscute. România anului 2017 este lider pe piaţa mondială de servicii de videochat si cibersex cu încasări de peste 100 de milioane de euro. Amploarea răspândirii acestei meserii este semnalată de cifre: afacerea înfloreşte în 3.000 de studiori, unde lucrează 100.000 de tinere atrase de un câștig bun.
În premieră mondială, Phoenixxx (Mihai Gavril Dragolea), un documentar incisiv și deschis, ne introduce în lumea a două fete tinere și a viețiilor din afara videochat-ului, rutina lor zilnică, contextul familial, și orizontul viitorului.
Diana Gherendi/Evelina Racoțean