România şi UE nu vorbesc în aceiaşi termeni în privinţa produselor tradiţionale
Publicat de radiomures ☺ᵛᵇ, 14 ianuarie 2015, 18:30 / actualizat: 4 martie 2015, 10:31
Este declaraţia făcută de vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, Kelemen Attila, în exclusivitate pentru Agerpres.
Acesta a mai spus că din acest motiv judeţul Mureş nu mai are niciun produs tradiţional atestat.
Deputatul a spus că dacă până acum unităţile mici de procesare au fost închise pentru că se spunea că nu corespund normelor europene şi nu îndeplinesc condiţiile sanitar-veterinare, noile unităţi de procesare cu capacitate mai mare nu mai pot atesta produse tradiţionale tocmai pentru faptul că s-au dotat cu ultimele tehnologii.
Deputatul crede că Ministerul Agriculturii nu ar trebui să trimită la Bruxelles doar ‘yesmani’, ci reprezentanţi care să lupte pentru interesele românilor şi să conteste măsurile care contravin acestora.
Comparativ cu alte state care au deţinut portofoliul Agriculturii la nivel european, Kelemen Attila a arătat că România nu a profitat de această poziţie, inclusiv din cauza lipsei consensului politic intern şi că ţara noastră are nevoie acum de un lobby extrem de puternic la Bruxelles.
Kelemen Attila:
Kelemen Attila a mai spus că niciun partid politic nu a trimis în Parlamentul European măcar un specialist în agricultură, deşi România este o ţară în care o mare parte din populaţie trăieşte în mediul rural şi are ca principală îndeletnicire agricultura.
Agerpres/Sanda Vitelar