Restaurant din Târgu Mureș, închis de inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov
Publicat de APETRI MARGARETA, 21 februarie 2024, 12:45 / actualizat: 22 februarie 2024, 15:54
Decizia închiderii temporare a unității pe o durată de șase luni a fost luată în urma unui control de verificare măsuri, anunță instituția într-un comunicat de presă.
Printre neregulile constatate se numără neigienizarea frigiderelor și a grătarului, dar și preparea unor produse cu o zi înainte de servirea acestora.
În urma controlului, au fost oprite definitiv de la utilizare produse neconforme în valoare de aproape 2500 de lei și au luat decizia închiderii temporare a unității pe o durată de șase luni, transmite sursa citată.
Totodată, a fost aplicată o amendă în valoare de 15.000 de lei.
Potrivit reprezentantului restaurantului (Casa Mureșeană),
restricția de exploatare a bucătariei, s-a ridicat după câteva ore de către inspectorii CJPC Mures, timp în care s-au rezolvat micile deficiente tehnice. Nu a fost vorba despre calitatea produselor, termenelor de valabilitate și prospetimea lor. Aprovizionarea zilnică si prepararea produselor sunt de calitate ridicată
– a ținut să precizeze într-un mesaj trimis redacției, Constantin Negrea.
Autor: Alina Andrei
Redăm mai jos intergral comunicatul postat de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov pe Facebook:
Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov a desfăşurat o acţiune de control verificare măsuri, la operatorul economic CA&MB GRUP SRL, restaurantul Casa Mureşeană, din localitatea Târgu Mureş.
După verificările realizate, comisarii au constatat următoarele aspectele şi au aplicat următoarele sancţiuni:
– Amendă 15000 lei /3500 lei de încasat
– Oprirea definitivă de la utilizare a produselor neconforme în valoare de 2447 lei
– Închiderea temporară a unităţii pe o durată de 6 luni
Neregulile constatate au fost următoarele:
– Vasele cu ciorbe se păstrau în frigider, fiind preparate în ziua anterioară controlului, în vederea servirii la meniul zilei în ziua controlului
– Preparatele afumate (coastele afumate şi cârnaţii) din utilajul frigorific erau fierte cu sfoară şi etichetele ataşate pe produse
– Aluatul pentru papanaşi din utilajul frigorific era preparat în ziua anterioară controlului
– Se utilizau utilaje frigorifice cu marca Pepsi şi Dorna
– Grătarul era neigienizat
– Frigiderele de sub masă de lucru aveau chederele rupte deteriorate, neigienizate
Abateri repetate:
– Utilizarea frigiderelor Pepsi
– Păstrarea ciorbelor în frigider