Reprezentanţii Guvernului şi cei ai industriei HoReCa vor elabora împreună un set de reguli de protecţie sanitară
Publicat de MIRELA ROTAR, 3 iulie 2020, 08:20
Asta, în perspectiva redeschiderii restaurantelor atunci când evoluţia pandemiei de coronavirus o va permite.
Setul de reguli de protecție sanitară, ce va fi elaborat pentru domeniul HoReCa de către comisia mixtă, va conține două paliere, spunea președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România, Daniel Mischie. În primul rând, se urmărește relaxarea măsurilor privind terasele și organizarea evenimentelor, dar și posibilitatea creșterii numărului de participanți.
Daniel Mischie:
Discuțiile au fost pozitive legate de industria HoReCa și exemplul pe care l-am oferit este că terasele sunt deschise de o lună și, practic, numărul de cazuri sau creșterea numărului de cazuri este pusă în discuție de câteva zile – maxim o săptămână. Deci după două săptămâni de la deschiderea teraselor, nu a fost o creștere a numărului de cazuri, deci, practic, industria HoReCa a respectat acest lucru și a acționat foarte bine. De fapt, discuția a fost de momentul care ne-a luat prin surprindere deschiderea turismului în principal și aici mă refer la partea de litoral, respectiv la partea de munte, coroborată cu terminarea examenelor de bacalaureat, respectiv de capacitate, moment în care lumea a mers în vacanțe.
Potrivit premierului Ludovic Orban, scopul acestui demers comun între reprezentanții Guvernului și cei ai industriei HoReCa este de a crea un climat de siguranță și încredere pentru clienți, atunci când se va relua activitatea restaurantelor, astfel încât serviciile să fie oferite în condiții de protecție, fără a exista vreun risc de îmbolnăvire.