Reguli noi în restaurante
Publicat de Rotar Mirela, 15 martie 2023, 07:03 / actualizat: 10 iunie 2023, 15:01
Meniurile restaurantelor, fast-food-urilor şi cantinelor, precum şi cele de pe site-urile operatorilor economici care primesc comenzi de mâncare online trebuie să conţină, de astăzi, toate informaţiile privind ingredientele pe care le au produsele alimentare servite.
Acestea trebuie specificate la fel ca pe etichetele produselor ambalate. Este vorba despre detalii cum ar fi cantitatea de zahăr, grăsimi, sare sau E-uri. De astăzi, meniurile restaurantelor, fast-food-urilor şi ale cantinelor vor include mult mai multe informaţii despre ingredientele folosite, inclusiv cantităţile de sare şi zahar, plus valorile nutriţionale ale preparatelor.
Toate informaţiile trebuie să fie afişate într-un loc vizibil şi uşor accesibil de lângă produs, pe un panou sau pe meniu şi să nu fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice.
Sursa: RADOR