Recolta este bună, dar banii sunt puţini pentru conservele de iarnă
Publicat de radiomures, 20 august 2013, 13:35
Aşa cred producătorii mureşeni.
Oamenii au început deja să îşi facă provizii pentru sezonul rece, insa nu mai cumpără la fel de mult ca anii trecuţi.
Precupeţele din piete se plâng că rămân cu marfa nevândută chiar dacă preţurile au ramas neschimbate
La rândul lor, gospodinele au păreri împărţite în ceea ce priveşte preţurile la legumele şi fructele din care se fac conserve pe iarnă
În funcţie de cantitatea în care este cumpărată materia primă a conservelor pentru iarnă, preţurile se împart în două categorii, en gros şi en detail, cele din urma fiind de doua ori mai mari faţă de primele. De exemplu, un kilogram de varză la piaţa en gros este 80 de bani, iar en detail se vinde cu un leu si 50 de bani.
Mai jos sunt preţurile din Piaţa Libertăţii, urmate de cele din Piaţa Cuza Vodă:
Castraveţi
2,0 RON 2,5 RON
Ardei capia
2,5 RON 4,0 RON
Ardei gras
1,8 – 2,2 – 2,5 RON 2,5 RON
Vinete
1,0 – 1,25 – 1,5 RON 2,0 RON
Ceapă albă
1,5 RON 2,0 RON
Varză
0,8 RON 1,5 RON
Fasole verde
4,0 RON 3,0 RON
Gogoşari
2,7 – 3,0 RON 3,5 – 4,0 RON
Prune
1,5 – 1,7 RON 2,5 RON
Struguri
2,3 – 2,5 RON 3,0 – 5,0 RON
Pere
2,6 – 3,0 RON 3,0 RON
Piersici
3,0 – 3,2 RON 3,5 – 4,0 RON
Mere
2,5 RON 3,0 RON
Nelly Blăjuţ