Radioul public şi cafeaua de 2,5 lei
Publicat de radiomures, 2 noiembrie 2016, 15:30 / actualizat: 2 noiembrie 2016, 17:03
Radio România a împlinit 88 de ani. „Alo, aici Radio Bucureşti” au fost primele cuvinte rostite pe calea undelor la 1 noiembrie 1928 de primul preşedinte al instituţiei, fizicianul Dragomir Hurmuzescu.
Sunt 88 de ani marcaţi de istorie şi de perioadele politice şi sociale pe care radioul public le-a traversat, în care Radio România a susţinut cultura românească şi a fost un actor important în formarea identităţii naţionale.
Audienţa zilnică a programelor Radio România însumează peste 4,5 milioane de ascultători şi vă mulţumim pentru asta.
Au fost şi momente în care a răsărit dilema „De ce să plătesc un serviciu din moment ce nu ascult Radio România ? De ce să plătesc acei 2,5 lei de familie?”.
Serviciul public nu este captiv doar într-un radio uitat în bucătărie.
Este mai viu ca niciodată şi îţi dă întâlnire oriunde te-ai afla.
Pe laptop, smartphone sau tabletă, ştirile noastre obiective sunt comutate şi în treapta online. Chiar şi la 2:18 dimineaţa, când ne zgâlţâie cutremurul.
Pe Facebook, Twitter şi YouTube ne prindem în hora campaniei de video-reportaje „EU Aleg România”, într-o formă dozată şi adaptată timpului actual.
Pe circuitul hiturilor muzicale îşi fac loc monoposturile Radio România, într-un meniu bogat de frecvenţe. În trafic, dacă taximetristul te plictiseşte, îi poţi cere oricând să dea volumul mai tare.
Îţi aducem cei mai în vogă artişti să concerteze LIVE. Pe cei mai buni îi şi premiem la Gala Premiilor Muzicale Radio România.
Ştim că stresul te pândeşte aproape la fiecare mişcare. Îţi presărăm un strop de linişte şi îţi spunem „Ascultă 5 minute de muzică clasică” în spaţii neconvenţionale – hipermarketuri, mall-uri, şcoli, librării sau muzee.
Prea puţin? Atunci plusăm cu 6 orchestre simfonice de prestigiu din Europa și Asia, 22 de soliști și dirijori de top, într-un evantai de concerte în cadrul Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio – Radiro.
Vei spune că nu ai timp să ajungi la Bucureşti. Bine. Atunci îţi trimitem „Pianul Călător” şi „Duelul Viorilor„, în turneu, în principalele oraşe din ţară.
Îţi e poftă de lectură ? Îţi dăm întâlnire la Târgul de Carte Gaudeamus, alături de zeci de mii de oameni care îţi înţeleg pasiunea.
Te aşteptăm la o cafea fiebinte. Să vorbim despre România, despre tradiţii, valori, cultură. Nu costă decât 2,5 lei. Pe lună. De familie.