Proprietăţile curative ale ceaiului de mentă

Publicat de radiomures, 4 martie 2017, 08:10
Fără îndoială că ceaiul de mentă este unul dintre cele mai consumate ceaiuri, proprietățile sale curative putând înlocui chiar şi unele medicamente. Ceaiul de mentă reduce temperatura şi provoacă transpirația corpului. Menta este cunoscută pentru faptul că reduce temperatura internă, de aceea cu mii de ani în urmă, populația africană folosea faimoasa plantă împotriva răcelilor şi febrei. Unii cred că menta poate înlocui aspirina sau ibuprofenul, deoarece conține o moleculă care este prezentă şi în aceste medicamente. Ceaiul de mentă este folosit de milenii în probleme digestive și este eficient în bolile gastro-intestinale, stimulând glandele salivare şi enzimele digestive.
De asemenea, menta ajută în cazul problemelor respiratorii, fiind cunoscută pentru faptul că relaxează muşchii gâtului şi pieptului, eliminând astfel simptomele de răceala şi gripă.
Frunzele de mentă posedă proprietăți antibacteriene excepționale, întăresc sistemul imunitar şi conţin o cantitate importantă de vitamina B, potasiu și calciu.
Proprietăţile antibacteriene ajută la reîmprospătarea respirației și ucid bacteriile care provoacă halena. Menta are un efect calmant şi sedativ, contribuind la calmarea nervilor şi la reducerea tensiunii arteriale. Din acest motiv, uleiul de mentă este adesea folosit în aromaterapie, dar şi ceaiul din această plantă are același efect.