Promovarea patrimoniului naţional prin teatru la Sf.Gheorghe, Covasna
Publicat de radiomures, 30 august 2012, 00:00
Trei muzee din ţară, printre care şi Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe, vor participa la implementarea unui proiect pilot ce are ca scop mărirea gradului de atractivitate a acestor instituţii prin folosirea teatrului ca mijloc de prezentare a patrimoniului.
Muzeograful Andrea Deak, de la Muzeul Carpaţilor Răsăriteni, a declarat că în cadrul acestui proiect vor fi montate trei piese de teatru ale căror scenarii se vor ţese în jurul unor obiecte de patrimoniu, al unor personalităţi sau evenimente culturale sau istorice, prin intermediul cărora publicul va putea percepe mai uşor informaţiile. Piesele de teatru vor fi prezentate atât la sediile celor trei muzee implicate în proiect, respectiv Muzeul Casa Mureşenilor din Braşov, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe şi Muzeul de Artă „Vasile Grigore” din Bucureşti.
Muzeul din Sfântu Gheorghe va lucra cu circa zece voluntari, iar tema aleasă va fi legată de viaţa şi activitatea scriitorului Romulus Cioflec, născut în urmă cu 130 de ani , la Araci, in judeţul Covasna.
Proiectul intitulat „Patrimoniul – o scenă pentru tineri” este coordonat de Asociaţia TRANSCENA şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Mara Deleanu