Proiectul pilot privind catalogul electronic în școli ar trebui extins la nivel național
Publicat de Rotar Mirela, 14 septembrie 2023, 10:14
Este opinia generală a inspectorilor școlari și directorilor de școli, care susțin că astfel se realizează un mai bun flux de comunicare între școală și părinți, privitor la situația școlară a elevului.
Inspectorul general școlar adjunct al județului Mureș, Fănică Niță, arată că toate cele 22 de școli din județ care anul trecut școlar au avut, în paralel, catalog fizic și electronic, au decis să-l adopte acum doar pe cel virtual:
Părinții pot accesa mai ușor, mai prompt, situația școlară a propriilor copii, frecvența respectiv rezultatele evaluărilor. Unele primării, precum cea din Tg. Mureș, au venit în sprijinul unităților de învățământ, pentru a achita sumele ce trebuie plătite firmelor care gestionează platformele catalogului electronic.
La rândul său, directoarea liceului ”Puskas Tivadar” din Sf. Gheorghe, Szoke Anamaria s-a declarat mulțumită de utilitatea catalogului electronic și de feed back-ul venit de la părinți:
De anul trecut nici nu mai avem cataloage printate, decât catalogul electronic. Nouă ne place, mai ales că primim și niște rapoarte, și părinții văd imediat absențele și atunci discută cu copiii lor. Este un control mai bun, ajută și secretariatul, ajută să vedem sistemul în ansamblu mai bine.
În anul școlar 2023-2024, s-au înscris în rețeaua de școli-pilot care implementează catalogul electronic 14 unități de învățământ preuniversitare din județul Covasna.
La finalul anului școlar, cataloagele sunt tipărite și se păstrează în arhivele instituțiilor de învățământ, exact ca cele clasice.
Autor: Valeriu Russu