Program inedit la Muzeul Judeţean Mureş pentru programul „Şcoala altfel”
Publicat de radiomures ☺ᵛᵇ, 16 aprilie 2016, 14:36 / actualizat: 16 aprilie 2016, 17:19
Elevii vor vizita secţia de etnografie a muzeului şi vor putea deprinde cunoştinţe şi abilităţi practice referitoare la materiale, tehnici, cromatică şi ornamentică folosite la încondeierea şi vopsirea tradiţională a ouălor.
Cele învățate pe parcursul vizitării expozițiilor pot fi valorificate în cadrul atelierului de pictat casete, unde elevii pot deveni meșteri pictori.
Totodată, participanţii la atelierul de pedagogie muzeală vor deprinde cunoştinţe privind modalităţi de măsurare a produselor în târgurile tradiţionale de altă dată şi îşi vor putea dezvolta abilităţi practice folosind pentru măsurarea mărfurilor diferite tipuri de balanţe şi cântare.
Muzeul de etnografie doreşte să ofere elevilor, dar şi cadrelor didactice, posibilitatea de a desfăşura o serie de activităţi complementare celor de la şcoală, dar să fie şi recreative. De exemplu, în acest an ne legăm de expoziţia existentă în cadrul muzeului, legată de tâmplarii pictori din generaţia Umling, şi cu această ocazie vor realiza nişte casete pictate cu motivele preluate din aceste tavane casetate de secolul VIII, ca de obicei vor avea loc câteva ateliere legate de încondeierea ouălor, de vopsirea tradiţională a ouălor de Paşti. Legat de expoziţia Târgurile mureşene şi lumea rurală, vom desfăşura câteva activităţi pentru cei mici mai ales, legate de procedee şi unităţi de măsură în târgurile tradiţionale.”
Un grup poate fi alcătuit din maxim 30 de copii, iar participarea se face pe bază de înscrieri.
sursa foto: vreausamerg.ro