Profesorii braşoveni nu agreează experimentul „Şcoala Altfel”
Publicat de radiomures, 2 aprilie 2012, 00:00 / actualizat: 4 martie 2015, 14:26
Ei atrag atenţia că este o responsabilitate enormă să pleci cu un grup de 30 de copii într-o deplasare, chiar în localitate, dar, mai mult, prin obligarea părinţilor de a plăti costurile distracţiei, programul desfiinţează învăţământul gratuit.
Experimentul numit „Şcoala Altfel” va avea loc în perioada 2 – 6 aprilie în fiecare unitate de învăţământ, perioadă în care elevii nu vor face lecţii, dar vor fi obligaţi să participe la activităţi extraşcolare organizate de unităţile de învăţământ. Simultan se organizează fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare.
Profesorii sunt remuneraţi în această perioadă, dar fără a li se lua în considerare orele suplimentare, iar elevii vor participa în baza unor fişe de prezenţă, eventualele absenţe urmând să fie trecute la rubrica… „Purtare”.
Profesorii braşoveni cred că, în realitate, ideea are multe hibe. Profesorii consideră că cel mai greu va fi pentru copiii care învaţă în unităţile de învăţământ de la sate. Ei nu au prea multe posibilităţi, în afară de ieşiri în natură şi de bătut mingea în curtea şcolii. În multe sate din judeţul Braşov, peste 70% din părinţi nu lucrează şi nu-i pot ajuta şi susţine pe copii, nici măcar cu bani de transport pentru ca aceştia să participe la o acţiune.
Adrian Munteanu