Profesorii intră în vacanță cu speranța că se vor putea întoarce în școli
Publicat de MIRELA ROTAR, 23 decembrie 2020, 16:38 / actualizat: 23 decembrie 2020, 18:39
Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a realizat, în perioada 16 – 21 decembrie, un sondaj în rândul angajaților din învățământ, pentru a vedea care este percepția acestora asupra redeschiderii unităților școlare și vaccinare.
La chestionar au răspuns peste 13.000 de angajați din învățământ. Dintre aceștia, peste 70% doresc redeschiderea școlilor și grădinițelor, chiar dacă în acest moment nu știu cum se va desfășura programul începând cu anul viitor.
Președintele Sindicatului Spiru Haret Mureș, Maria Rezi.
Foarte mulți părinți și cadre didactice doresc începerea școlii la grădiniță și mai ales la clasele mici, învățământul primar, clasa pregătitoare, și mai puțin doresc să înceapă școala din ciclul gimnazial sau liceal.
Profesorii s-au adaptat deja la învățământul digital, a arătat inspectorul general adjunct al județului Harghita, Cristinel Glodeanu. Inclusiv inspectorii au trecut în modul online:
Digitalizarea educației a venit mai repede decât era programată și iată că profesorii s-au adaptat din mers foarte rapid astfel încât acum nu mai vorbim despre faptul că se pot desfășura orele online, ci vorbim despre calitatea orelor online. Am avut în luna noiembrie chiar o inspecție generală desfășurată online și am avut inclusiv inspecții tematice pe modul de desfășurare a activităților online.
Profesorii sunt pregătiți pentru orice scenariu și, deși așteaptă să se întoarcă în sălile de clasă, deja au toate deprinderile pentru a continua școala online.
Directorul Colegiului Național ”Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, Cristina Someșan:
Am constatat că lecțiile online s-au desfășurat mult, mult mai bine față de perioada semestrului II a anului trecut. Avem o platformă unică pe care lucrează toți profesorii și pe care s-a creat câte un cont de lucru, un cont profesional pentru fiecare profesor și fiecare elev. Chiar mi s-a părut că lucrurile au mers mai bine față de scenariul hibrid, în care jumătate din clasele neterminale erau acasă și era mai dificilă transmiterea orelor.
Astăzi a început vacanța de iarnă, care va dura până pe 10 ianuarie, primul semestru urmând să se încheie pe 29 ianuarie.
Raluca Creţ