Profesori vs. elevi, veșnica bătălie pentru viitor
Publicat de radiomures, 5 octombrie 2016, 17:00
De Ziua Educației, elevi și profesorii și-au găsit timp să dezbată situația învățământului românesc și mai ales problemele cu care se confruntă acesta.
În top se numără salariile mici, proasta dotare a școlilor, dezinteresul elevilor dar și programa încărcată.
Elevii se plâng de faptul că nu mai au timp liber și că programul școlar și temele de acasă le consumă toată energia:
Dascălii spun că secretul reușitei stă în elevi, care trebuie să înțeleagă că orice materie, chiar dacă pare inutilă la început, le formează un anumit tip de gândire și îi pregătește pentru viață.
Directorul Colegiului Național ”Alexandru Papiu Ilarian”, Cristina Someșan:
Daniela Ilioasa, psiholog școlar, spune că unul dintre factorii care favorizează oboseala este mediul familial și condițiile pe care le au elevii acasă atunci când învață:
Inspectorul școlar general al județului Mureș, Ștefan Someșan, a arătat că la nivel național există o permanentă dezbatere pentru adaptarea programei la nevoile reale:
În ultima perioadă mai multe persoane cunoscute au declarat că și-au retras copiii de la școală, pentru a-i educa acasă.
Specialiștii din educație spun că este o greșeală, care se va vedea ulterior în dezvoltarea copiilor.
Președintele Sindicatului ”Spiru Haret” Mureș, Ioan Săcărea:
Întreaga lume sărbătorește astăzi ziua educației, eveniment care amintește de semnarea, în anul 1966, a Recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic.
UNESCO a creat această zi pentru a atrage atenţia asupra condiţiilor rele de muncă în care cadrele didactice îşi desfăşoară activitatea.
Raluca Creţ