Produsele alimentare româneşti trebuie să fie preponderente în supermarketuri
Publicat de radiomures, 6 octombrie 2015, 21:13
Aşa arată un proiect de lege adoptat astăzi de senatori şi care va ajunge în Camera Deputaţilor. Carnea, legumele şi fructele se vor achiziţiona direct de la producător, în proporţie de cel puţin 51 la sută, cu excepţia lunilor de iarnă, când din decembrie până în februarie, cele din import pot reprezenta maximum 70 la sută din ofertă.
Senatorul social-democrat, Ovidiu Donţu consideră că astfel va fi încurajată producţia şi furnizorii din ţară. Şi senatorul liberal Marius Paşcan apreciază că în acest fel agricultorii şi fermierii vor fi stimulaţi să angajeze credite şi să-şi dezvolte afacerea.
Reprezentanţii comercianţilor atrag însă atenţia că ar putea apărea situaţii în care nu vor avea de unde să-şi procure marfa.
Delia Nica, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România a declarat pentru RRA că aşteaptă ca Guvernul să ia atitudine în această privinţă:
Sursa foto: libertatea.ro