Produse alimentare recomandate pentru recuperarea după un episod de pneumonie
Publicat de MIRELA ROTAR, 18 iunie 2020, 09:17
Un medic specialist în cardiologie, terapeutul Svetlana Zubailova, a specificat ce produse ar trebui să consume o persoană pentru a-şi întări imunitatea și a-şi reface organismul după un episod de pneumonie.
Potrivit specialistului, proteinele, vitaminele și mineralele sunt extrem de importante în perioada de recuperare. În acest sens, expertul recomandă consumul de carne slabă, cu un conținut scăzut de colesterol: carne de vită, carne de miel, carne de iepure sau de pui. Zubailova mai recomandă să nu uităm de fructele de mare și de pește, care sunt o sursă importantă de iod.
„Peștele de apă sărată este o sursă extrem de importantă de vitamina A și E, precum și de acizi grași nesaturați Omega-3 și Omega-6. Aceste alimente sunt foarte importante pentru a asigura creşterea imunității și a proceselor regenerative”, a explicat medicul, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
Medicul a mai precizat că supele de legume sunt foarte sănătoase pentru stomac și metabolism. De asemenea, medicul a îndemnat persoanele care au avut pneumonie să bea cel puțin doi litri de apă zilnic pentru curățarea corpului si eliminarea toxinelor nocive din organism.