Procurorii au cerut documente suplimentare, după perchezițiile de ieri
Publicat de radiomures, 15 iunie 2017, 13:16
Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş, împreună cu poliţiştii mureșeni, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat ieri 37 de percheziţii domiciliare, precum şi la sediul unui ocol silvic şi al unei instituţii publice din judeţul Mureş.
Percheziţiile au fost efectuate într-o cauză privind infracţiuni de corupţie săvârşite de funcţionari publici, în legătură cu fapte penale la regimul silvic. Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru news.ro că descinderile vizează presupuse afaceri ilegale cu lemne derulate de un pădurar-şef, care ar fi sustras cantităţi mari de lemne din pădurile statului.
Printre beneficiarii lemnelor s-ar fi aflat şi un agent de la SPCRPCIV Mureş, care s-a pensionat în luna martie, la câteva luni de la începerea anchetei.
Pădurarul i-ar fi oferit agentului cantităţi de lemn în schimbul înmatriculării în mod preferenţial de autoturisme aduse din străinătate.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, procurorul Gheorghe Costea:
Am solicitat niște date de la ocolul silvic și, în momentul în care ni se trimit, pot să centralizez ce am. Au solicitat termen până vineri, ni s-au furnizat foarte puține.”
Potrivit procurorului, valoarea prejudiciului este în curs de stabilire. Pe piaţa liberă un metru cub de lemn costă aproximativ 450 de lei, astfel că valoarea celor 200 de metri cubi de lemne ar ajunge la 90.000 de lei.
Anchetatorii au găsit în casa pădurarului sume importante de bani, respectiv 16.500 euro, 61.500 forinţi și 10.500 lei.
În plus, pădurarul avea în curte 20 de metri cubi de material lemnos fără documente de provenienţă.
Raluca Creț