Primul punct de informare turistică despre ariile protejate din Braşov
Publicat de radiomures, 5 iunie 2013, 16:22 / actualizat: 12 martie 2015, 12:14
Acesta se află la Centrul de Informare Turistică din interiorul Muzeului Judeţean de Istorie din Piaţa Sfatului şi este dotat cu materiale gratuite care vor fi puse la dispoziţia turiştilor, după cum afirmă coordonatoarea proiectului, Andra Croitoru.
Potrivit reprezentantului APM Braşov, Viorel Marian, în judeţul Braşov sunt 63 de arii naturale protejate, dintre care un parc natural, 14 monumente ale naturii şi 15 rezervaţii naţionale. La acestea se adaugă un sit de importanţă internaţională, reprezentând zonele umede din judeţul Braşov şi 28 de situri de importanţă comunitară.
Suprafaţa ariilor naturale protejate reprezintă aproximativ 40% din suprafaţa întregului judeţ. Lansarea punctului de informare face parte din proiectul „Junior Rangeri implicaţi de la Dunăre-n Carpaţi” care favorizează schimbul de experienţă între elevii de la Grupul Şcolar de Prelucrare a Lemnului ,,Constantin Brâncuşi” din Brăila şi cei de la Colegiul de Ştiinţe ale Naturii „Emil Racoviţă” din Braşov.
Ei vor vizita Balta Mica a Brăilei şi Parcul Naţional Piatra Craiului în cadrul unor tabere organizate în această vară. Punctul de informare turistică despre ariile protejate a fost deschis la Braşov cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, sărbătorită la 5 iunie.
Parteneri în acest proiect sunt Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov, Consiliul Judeţean Braşov, Administraţia Parcului Naţional Piatra Craiului, Colegiul de Ştiinţe ale Naturii „Emil Racoviţă” şi Grupul Şcolar de Prelucrare a Lemnului ,,Constantin Brâncuşi” din Brăila, Administraţia Parcului Natural Balta Mică a Brăilei şi Fundaţia ProPark.
Nicoleta Ghişa