Primul punct gastronomic din zona de nord a județului Harghita se deschide mâine

Publicat de MIRELA ROTAR, 25 august 2021, 12:55
Inaugurarea va avea loc la ora 11 în localitatea Bilbor, iar vizitatorii vor putea gusta preparatele specifice zonei.
Inițiativa aparține familiei Vâlcan, întoarsă din străinătate cu gândul de a deschide o afacere în comuna natală, sperând că astfel va contribui la dezvoltarea turismului din zonă.
Servirea nu se va face la comandă, iar vizitatorii vor putea gusta numai din bucatele care sunt pregătite pentru ziua respectivă, spune Sorin Vâlcan proprietarul punctului gastronomic:
Zona bilborului e vestită pentru laptele acru, specificul zonei, printre preparatele locale mai avem și mămăliga cu brânză, sarmalele cu urdă, balmoș, pastrama de oaie, de berbec, de pui. Când vin turiștii se pot oprii să mănânce din mâncare noastră, exact ce avem în ziua respectivă, vor fi platouri tradiționale cu ciorbe, cu felul doi, cu o cană de pîlincă sau afinată bună, siropuri de afine, de merișoare.
Punctul gastronomic din Bilbor se află în centrul comunei, chiar la casa familiei Vâlcan și va putea fi vizitat zilnic începând cu ora 9.
Vlad Todoran