Primăria Sfântu Gheorghe îşi propune să organizeze mai multe evenimente publice în Parcul Memorial al Holocaustului
Publicat de Corina Muntean, 21 august 2020, 08:02 / actualizat: 21 august 2020, 21:33
Primăria Sfântu Gheorghe îşi propune să organizeze mai multe evenimente publice în Parcul Memorial al Holocaustului din municipiu, inaugurat în urmă cu aproape şase ani în amintirea membrilor comunităţii evreieşti din fostul judeţ Trei Scaune, actualul Covasna, care au fost deportaţi şi au murit în lagărele naziste între anii 1944-1945.
Primarul Antal Arpad a declarat ieri că săptămâna aceasta a avut o întâlnire la Sfântu Gheorghe cu preşedintele Asociaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer şi cu liderul obştii evreieşti din oraş, Herman Rosner, în cadrul căreia a reiterat dorinţa de a derula diverse proiecte comune în memoria concetăţenilor dispăruţi în condiţii dramatice.
Parcul Memorial, care cuprinde şi un cimitir evreiesc, a fost inaugurat în 2014 pe strada Voican, la 70 de ani de la deportarea evreilor din judeţul Trei Scaune.
În memoria celor 52 de copii evrei ucişi în lagărele de concentrare de la Auschwitz au fost plantaţi 52 de copaci tuia, iar pe lângă aceştia au fost ridicate 52 de pietre funerare, purtând numele lor.