Prima Şcoală Profesională în Industria Hotelieră şi Gastronomică în sistem dual, la Braşov
Publicat de radiomures, 11 ianuarie 2017, 15:15
Reprezentanţii principalilor operatori din industria hotelieră şi gastronomică s-au reunit la Braşov pentru a pune la punct detaliile privind înfiinţarea a trei clase profesionale în domeniul turism-alimentaţie publică, la Colegiul Maria Baiulescu din Braşov.
Aceste clase, urmează să funcţioneze în sistem dual, după model german, având în vedere succesul înregistrat de Şcoala Profesională Germană Kronstadt. În acest an şcolar se doreşte înfiinţarea a trei clase profesionale, una pentru calificarea în meseria de bucătar, alta pentru calificarea în meseria de ospătar, iar a treia pentru calificarea în meseria de cameristă. Cifrele de şcolarizare pentru anul şcolar care va începe în toamnă vor fi supuse analizei Consiliului de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, din cadrul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Braşov, apoi aprobării Consiliului de Administraţie al IŞJ după care documentaţia va fi transmisă Ministerului Educaţiei spre aprobare. Potrivit reglementărilor în vigoare, o clasă profesională trebuie să aibă minim 20 de elevi şi maxim 30.
Dorin Dușa