Prevenţia infarctului miocardic trebuie începută din timp
Publicat de radiomures, 30 ianuarie 2014, 13:10 / actualizat: 4 martie 2015, 13:29
Specialiştii atrag atenţia că stilul de viaţă al românilor a devenit sedentar, iar alimentaţia lor nu este una corectă. Este şi motivul pentru care generaţia actuală este predispusă infarctului miocardic.
Specialiştii Clinicii de Cardiologie Intervenţională din Tîrgu-Mureş arată că pacientul trebuie să fie bine informat în ceea ce priveşte simptomatologia infarctului pentru a şti când trebuie să se prezinte la medic. Potrivit cardiologilor tîrgumureşeni, aportul medicilor de familie în depistarea şi tratamentul incipient al bolilor de inimă este foarte important. Ei spun că o bună gestionare a situaţiei de către medici poate diminua efectele. Timpul de recuperare al bolnavului, care a suferit un infarct, se reduce, astfel, la 3-4 zile.
Potrivit legii, în Clinica de Cardiologie Intervenţională din Tîrgu-Mureş nu se internează copii, ci doar adulţi cu diverse probleme cardiace.
În clinica tîrgumureşeană au avut loc, de-a lungul anilor, mai multe premiere naţionale, ultima chiar la 1 august anul trecut: un transplant de grefă de la un donator care nu avea aceeaşi grupă sanguină cu primitorul.
De la începutul lui 2013, la Clinica de Cardiologie Intervenţională din Tîrgu-Mureş a fost introdusă şi o nouă metodă pentru tratarea bolnavilor de inimă. Este vorba de tomografia de coerenţă optică, adică vizualizarea cu precizie a ceea ce se întâmplă în interiorul vaselor de sânge atunci când un pacient suferă un infarct sau când are dureri precordiale.
Ultimele studii efectuate de specialiştii Clinicii de Cardiologie Intervenţională din Tîrgu-Mureş relevă că rata mortalităţii prin infarct miocardic este de până la 25%.
Vlad Amariei