Preţul cărnii de pasăre, în cădere liberă la producătorii români

Publicat de radiomures, 20 decembrie 2015, 14:46
Industria avicolă din România oferă consumatorilor români carne suficientă în această perioadă, la preţuri ‘foarte bune’, în scădere faţă de cele înregistrate în perioada similară a anului trecut.
Prețurile sunt influenţate semnificativ de importurile masive de carne de pasăre provenite din Polonia la ‘preţuri derizorii’, potrivit preşedintelui Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van.
Acesta a precizat că vânzările de carne de pasăre în această perioadă se ridică la circa 30.000 de tone, ‘nu mai mult, pentru că acum nu prea este momentul ei, ci al cărnii de porc’.
În schimb, preşedintele UCPR afirmă că industria avicolă din România a reuşit să exporte anul acesta în jur de 80.000 de tone de produse cu valoare adăugată, în pofida importurilor masive de carne de pasăre, exporturile fiind susţinute şi de reducerea TVA la produsele alimentare, măsură care a intrat în vigoare la 1 iunie 2015.
În privinţa ouălor, vânzările cresc cu 50% în luna decembrie pentru că este şi luna cozonacilor, românii consumând până la 180 de milioane de ouă.
Foto: carne-pasare.afacerist.ro