Președintele ANSVSA avertizează cetățenii să nu mănânce lactate de la firma Brădet produse în luna februarie

Publicat de radiomures, 18 martie 2016, 14:26
Autorităţile din Italia au emis în sistemul european o alertă de sănătate publică privind riscul serios de contaminare a unor produse lactate din România cu bacteria E.coli. Alerta a fost plasată cu două zile în urmă, după ce un copil român care locuieşte în Italia a mâncat brânză de burduf infestată cu E.coli, produsă de firma Lactate Brădet.
Produsul, brânză din lapte de oaie, este realizat în România și distribuit și în țări precum Franța, Germania și Italia.
La Bucureşti, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au făcut astăzi precizări privind legătura dintre acest caz şi cele similare înregistrate în România.
Amalia Şerban, director în Ministerul Sănătăţii, a precizat că din afirmaţiile părinţilor, aceştia au cumpărat anumite sortimente de produse lactate, respectiv brânză de burduf produsă în România pe data de 1 martie, au consumat acest produs în 5 martie, iar începând din 6 martie, atât părinţii, cât şi copilul au început să prezinte fenomene diareice.
„La Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti mai sunt internaţi 2 bebeluşi cu afecţiuni digestive, iar starea lor este bună, susţin reprezentanții spitalului Marie Curie din capitală.
Foto: www.stiriagricole.ro