Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, vine astăzi la Bucureşti
Publicat de Rotar Mirela, 19 decembrie 2022, 07:53
Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, vine astăzi la Bucureşti, cu un mesaj de suţinere pentru continuare demersurilor de aderare la spaţiul Schengen.
Se va întâlni la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis şi se va adresa parlamentarilor reuniţi în şedinţă comună.
Despre încercarea eşuară de luna aceasta de admitere în spaţiul de liberă circulaţie se va vorbi după amiază şi în Camera Deputaţilor unde este invitat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.
Ultima săptămână de activitate legislativă din actuala sesiune este marcată de vizita preşedintelui Parlamentului European, Roberta Metsola, care se va adresa senatorilor şi deputaţilor români de la ora 18:00. Oficialul european efectuează o vizită de lucru la Bucureşti şi va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.
Roberta Metsola va discuta, mâine, cu tinerii români despre temele care îi preocupă, evenimentul fiind organizat de Biroul Parlamentului European în România, în parteneriat cu Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti. Astăzi, în plenul reunit va fi aprobată constituirea grupului de luptă aliat pe teritoriul României, sub conducerea Franţei şi se va proceda la numirea unor membri în Colegiul Director al Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. La Camera Deputaţilor, ministrul de externe, Bogdan Aurescu, este invitat în plen, la dezbaterea „Ora Guvernului”.
Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România îi solicită explicaţii în urma respingerii aderării României la zona Schengen şi susţin că este, probabil, cel mai mare eşec al diplomaţiei româneşti din ultimii 20 de ani. Mai mult, USR, împreună cu Forţa Dreptei, au depus, săptămâna trecută, o moţiune simplă împotriva ministrului de interne, Lucian Bode, însă conducerea Camerei Deputaţilor a decis ca documentul să fie trimis Comisiei pentru Politică Externă pentru aviz, termenul fiind de o săptămână.