Preţurile la alimente vor mai creşte
Publicat de radiomures, 27 iunie 2013, 13:46
Aşa au afirmat participanţii la Conferinţa ,,Meat& Milk” din Poiana Braşov. Prezent la lucrări, preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, a spus că piaţa actuală a cărnii din România este haotică, la fel ca în anii ’90, cu ofertă uriaşă, dar bazată pe economia la negru înfiorătoare şi scădere constantă a calităţii. El crede că toate acestea se datorează TVA-ului mare din industria alimentară şi a impozitării excesive. De asemenea, scumpirea utilităţilor s-a reflectat în creşterea preţului produselor din carne şi, cu toate acestea, afirmă Sorin Minea, nimeni nu are profit şi tuturor le este frică să dea drumul la un calcul corect. El a adăugat că nu numai în România, ci şi în Europa, se aşteaptă o creştere a preţului la alimente şi nu o scădere, ceea ce este mai mult sau mai puţin normal, având în vedere că se anunţă o producţie agricolă bună.
Nicoleta Ghişa