PPI cu Radu Florea-Terorismul pre-pay
Publicat de RADU FLOREA, 28 martie 2016, 00:13
Terorismul prepay și România
Întrucît mai suntem între puținele țări care în numele libertății a face orice nu cerem buletinul la cumpărarea de cartele telefonice prepay, suntem atrăgători pentru teroriști în munca lor de pregătire a atentatelor. Premierul Dacian Cioloș a declarat ieri la Protv că acesta ar fi unul din motivele pentru care serviciile noastre de informații cer mai multe instrumente de lucru.
Au fost folosite cartel prepay cumpărtate din Romînia pentru pregătirea atentatelor din UE, a declarat premierul Cioloș. Sigur că, din pdv al serviciilor, treaba asta cu ascendența atentatelor în lumea noastră- occidentală ca alegere pan-europeană cu mici excepții, de discutat și ele, dar nu aici și acum- e minge ridicată la fileu ca la volei, numai bună de atac. Nu putea fi un moment mai bun, în scandalul inteerceptărilor decât nenorocirea de la Bruxelles ca pretext pentru înnăsprirea exersării libertății de a fi ascultați la orice oră și pentru orice, pe toate instrumentele necesare în demersurile de a avea o lume mai sigură, nu neapărat mai bună.Cert este că fără o monitorizare a pistelor de criminalitate organizată și terrorism, siguranța națională nu are cum să fie garantată niciunde în lume.
Dar când din pură inițiativă îți bagi mortu-n casă, așa cum s-a întâmplat cu invitația cancelarului german Angela Merkel de anul trecut, adresată valurilor successive de migranți extracomunitari din Siria și Iran de a se stabili în UE și Germania, inclusive în țări UE care nu au bani suficienți nici pentru săracii, bolnavii și bătrânii lor, gestul apare ca o gafă diplomatică dacă nu lipsit de responsabilitate. Decizia Poloniei de a nu mai primi refugiați după atentatele de la Bruxelles sau a Ungariei, care de la începutul fenomenului a fost pentru garduri de sârmă împotriva tuturor, nu mai miră pe nimeni. În general, țările UE nu rezonează la o politică comună privind fenomenul migrației spre Europa.
Un ascultător al rubricii PPI chiar m-a întrebat retoric zilele trecute, cum se împacă această atitudine a guvernaților noștri de a primi fără a obiecta cote obligatorii de refugiați în România câtă vreme articolul 3 din Constituție prevede la aliniatul patru, negru pe alb, că: „(4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.” Cum coabitează juridic această prevedere constituțională cu reglementările de intrare și stabilire în țara noastră a străinilor, individual și cu grupul, asta e o temă de discuție și nu doar astăzi la PPI.
Întreb și eu, că nu dau cu parul…
comentariu de Radu Florea