Porchetta de Bogata, “vedeta” culinară la Jazz in the Park

Publicat de radiomures, 4 aprilie 2016, 12:12
Acesta este specialitate pregătită de cei din Bogata cu ocazia evenimentului ce a avut loc ieri.
Preparatul este o ruladă din carne de porc foarte aromată de proveniență italiană, însă acestei rețete i s-au adus câteva tușe locale: porcul a fost crescut de primar, iar cuptorul a fost confecționat de consilierul acestuia dintr-un butoi.
Şi pentru ca porchetta să iasă perfect aceasta a presupus 14 ore de muncă, spune Chef Cristian Păpușel:
Preparatul e făcut dintr-un porc întreg — porc crescut de primar — și am stat împreună cu primarul 14 ore ca să îl preparăm. Am luat porcul, l-am spintecat pe burtă, l-am dezosat și a ieșit ca o pătură, cu șoriciul în exterior. După care am condimentat-o, am rulat-o și am legat-o bine. Am condimentat-o cu coriandru, chimen, enibahar, usturoi. Am pus-o apoi în acest cuptor improvizat (dintr-un butoi de carburant, n.r.) făcut de consilierul primarului din Bogata. Am stat cu primarul până la 6 dimineața și am fost atenți să nu se ardă. Am pus-o la foc mic, iar sub ea am pus o tavă cu apă și s-a creat un efect de cuptor umed. Este foarte gustoasă. Trebuie să stea 14 ore la foc mic. Seamănă cu tehnica de confiere și trebuie stea la foc mic un timp îndelungat.”
Peste 4.000 de persoane au fost ieri la Bogata aceştia donând 7.000 de lei pentru construirea unui parc în comună.
Sanda Viţelar
Foto: RTM