Pompierii de la punctul de lucru ISU Mureș de la Azomureș au salvat peste 3.000 de mureșeni
Publicat de Corina Muntean, 5 iunie 2020, 17:33
Punctul de lucru ISU – SMURD s-a deschis în luna martie a anului trecut și, în doar un an, ambulanța SMURD a intervenit la peste 3000 de cazuri, din care aproape 70% în zona urbană.
Predomină pacienții cu vârste de peste 50 de ani, dar au existat destul de multe cazuri în care copii au avut nevoie de ajutor din partea ambulanței SMURD.
Totodată, s-a redus mult timpul de intervenție, a explicat pentru RTM inspectorul șef al ISU ”Horea” Mureș, col. Călin Handrea:
Noi am acoperit zona orașului în partea de Promenada și intrarea pe autostradă, dinspre Ungheni, Cristești, zonă care, din punct de vedere al intervențiilor pe situații de urgență și nu în special pe prim ajutor, era deficitară. Deplasarea unei ambulanțe din centrul Municipiului Târgu Mureș până în zona respectivă ne lua undeva la 10, chiar 15 minute, la orele de vârf. Ca atare, am redus mult timpul de răspuns.
Pentru acest parteneriat, Azomureș a primit premiul I la competiția Romanian CSR Awards, ediția 2020.
În cadrul proiectului, Azomureș a pus la dispoziția personalului ISU un spațiu special amenajat, cu birou, camere de odihnă, bucătărie, vestiare și spații sanitare, acoperind cheltuielile de amenajare și întreținere.
Purtătorul de cuvânt al combinatului, Ovidiu Maior:
Este o recunoaștere destul de importantă pentru comunitatea noastră din Târgu Mureș, pentru Azomureș și pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Am deschis, practic, acest punct de lucru, după 2 ani de discuții. Am pus la dispoziția paramedicilor SMURD un spațiu special amenajat, cu birouri, cu camere de odihnă, bucătărie, vestiare, spații sanitare, astfel încât activitatea de 24 de ore din 24 să se poată realiza în condițiile cele mai bune.
În faza a doua a proiectului, ISU Mureș urmează să aloce punctului de intervenție și o autospecială de stingere a incendiilor, cu echipaj complet de pompieri, ceea ce va crește eficiența de intervenție în situații de urgență.
Revine inspectorul șef al ISU ”Horea” Mureș, col. Călin Handrea:
Ne dorim să aducem și o autospecială de stingere, în momentul în care vom avea în dotare un număr suficient de autospeciale, și atunci vom acoperi și partea de stingere a incendiilor pe zona respectivă, cât și un modul de descarcerare, care să fie în zona Gheorghe Doja, în zona intrării pe autostradă.
Este al doilea premiu obținut de Azomureș în cadrul Romanian CSR Awards, după cel din 2019 pentru programul CSR “Cărțile Copilăriei în comunitățile agricole”.
Raluca Creț