Pompierii atrag atenţia că prevederile legale interzic arderile de vegetaţie uscată

Publicat de Corina Muntean, 5 aprilie 2019, 19:59 / actualizat: 7 aprilie 2019, 10:56
Pompierii fac apel la oameni să nu mai dea foc la vegetaţia uscată.
Sunt deja victime, iar numărul intervenţiilor din această săptămână pentru stingerea focului de pe mirişti este deosebit de mare.
În judeţul Mureş, două persoane au murit din cauza arsurilor căpătate în incendii de vegetaţie uscată: una la Târnăveni, la începutul acestei săptămâni, iar a doua la Hodac, chiar astăzi.
Pompierii de la ISU Mureş au intervenit pentru stingerea a 25 de incendii de vegetaţie uscată, două dintre ele extinzându-se şi la case în Filipişu Mare şi Bistra Mureşului.
Şi la Sibiu au fost incendii pe 33 de hectare de pădure şi 60 de hectare de vegetaţie uscată, iar în Botoşani au luat foc 90 de stupi de albine, dar şi zece cutii cu ceară depozitate în apropiere.
În ultimele şapte zile, pompierii din Cluj au intervenit pentru a stinge peste 70 de incendii de vegetaţie uscată. Au fost pârjolite aici 527 de hectare de vegetaţie, lăstăriş, litieră de pădure sau chiar exploataţii forestiere. Flăcările au fost scăpate de sub control de către persoanele care intenţionau să igienizeze terenurile de vegetaţie uscată fără a respecta minimele măsuri de siguranţă pentru aceste activităţi.
Amintim că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetaţie uscată atrage după sine aplicarea de sancţiuni contravenţionale cu amenzi de la 1000 la 2 500 de lei.