Polițiștii, jandarmii și pompierii mureșeni se pregătesc pentru minivacanța de Sfânta Maria
Publicat de Hategan Raul, 12 august 2022, 17:58 / actualizat: 27 august 2022, 10:43
Peste 400 de poliţişti mureșeni vor fi la datorie în acest weekend. În perioada 12 – 15 august, polițiștii de la ordine publică, rutieră, arme, economic, investigaţii criminale, transporturi, dar și de la alte structuri se vor afla în stradă și în proximitatea locurilor unde au loc manifestări publice specifice acestei sărbători.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, Aurica Sabău:
” Poliţiştii mureșeni vor acţiona zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice. De asemenea, se va acționa pentru asigurarea şi menţinerea ordinii publice pe timpul desfăşurării slujbelor religioase, în zonele care cunosc un aflux mare de credincioşi.”
Peste 100 de jandarmi operativi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș vor fi la datorie în zonele aglomerate, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției, Roxana Pașca:
” Colegii noștri vor asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cultural-artistice “Sighișoara Food Festival”, ”Festivalul Văii Gurghiului” și la “Festivalul cântecului popular patriotic – La Oarba și la Iernut” din județul Mureș, în localitatea Gheorgheni, județul Harghita la “Concertul formației Republic din Ungaria”, la festivalul folcloric din localitatea Vințu de Jos din județul Alba și în județul Bistrița-Năsăud la zilele comunei Șieu.”
Și pompierii sunt pregătiți să intervină în zona bisericilor, unde se aprind lumânări, dar și acolo unde focul scapă de sub control, dar incidentele pot fi prevenite prin respectarea unor măsuri simple.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea„ al județului Mureș, Georgiana Oltean:
”Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodărie se face numai în locuri special amenajate, în condiții și la distanțe care să nu permită propagarea focului la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații sau la alte vecinătăți. În locul în care se face grătarul trebuie să fie amplasat un stingător de incendiu sau o găleată cu apă. Totodată, înainte de plecare, focul trebuie stins. De asemenea, copiii trebuie supravegheați în permanență pentru a preveni jocul acestora cu focul.”
Forțele de ordine recomandă atenție sporită în zonele aglomerate și apelarea la ajutor prin serviciul 112 ori de câte ori apare o situație nedorită.
Raluca Creț