Pokemonii au ajuns şi la Tîrgu-Mureş
Publicat de radiomures, 26 iulie 2016, 15:11
Jocul lansat în România în urmă cu aproximativ 2 săptămâni a găsit fani şi printre târgumureşeni, care preferă zonele de agrement ale oraşului pentru a căuta personajele.
Specialiştii recomandă totuşi atenţie, mai ales în ceea ce priveşte timpul petrecut în realitatea virtuală.
Astfel, un adult ar trebui să petreacă aproximativ 2 ore jucându-se, iar părinţii trebuie să supravegheze copiii când se joacă, spune psihologul Teodora Baba:
Un aspect pozitiv este cel legat de combinarea vieţii reale cu cea virtuală pentru că poate crea posibilitate de a ieşi, de a se conecta, de a comunica cu alţi oameni. Dacă timpul alocat pentru acest joc depăşeşte, să spunem, două ore putem intra într-o astfel de latură care poate deveni problematică. În ceea ce priveşte copii, mai ales cei sub 10 ani, angajarea copilului într-un astfel de joc ar fi bine să fie sub supravegherea părintelui.”
Monstruleţii de buzunar nu sunt atât de uşor de găsit, ne-au spus câţiva utilizatori ai jocului:
Mania Pokemon Go are şi critici, care spun că oamenii se rup prin acest joc de problemele reale ale societăţii.
Specialişti din IT sunt de părere că fiecare este liber să aleagă ce se joacă şi că inovaţia nu poate fi oprită doar pentru că unele persoane abuzează de astfel de jocuri.
Directorul unei firme de profil din Tg.Mureș, Dan Maşca:
Este responsabilitatea fiecărui părinte să decidă dacă pentru situaţia intelectuală şi de sănătate a copilului lor astfel de jocuri le face bine sau nu. Astăzi avem în piaţă datorită acestor jocuri care sunt de zeci de ani, este o piaţă imensă de zeci de miliarde de dolari pe an piaţa jocurilor electronice, avem în piaţă speicalişti, psihologi care pot să consilieze oamenii şi să spună, măi eu ce fac cu jocul acela.”
Primele jocuri Pokemon au apărut în Japonia în anul 1996 şi erau destinate consolei Nintendo.
Sanda Viţelar