„Piramida de cultură” la Brașov
Publicat de radiomures, 5 februarie 2016, 11:21
Mâine, la ora 13.00, în incinta Librăriei „Ştefan Octavian Iosif” va avea loc o nouă întâlnire din proiectul „Piramida de Cultură”.
Este o continuare a proiectului „Piramida Cărţilor” realizat de liceenii de la Colegiul Meşotă din Brașov.
Braşovenii, dar și turiștii care ajung în orașul de la poalele Tâmpei, sunt invitaţi să se întâlnească cu scriitoarea Anda Docea, care îşi va lansa cartea sa de debut, „Camere de hotel”.
Împărţit în patru părţi, acest volum de proză scurtă ne dezvăluie cel mai profund sens al cuvintelor uzuale. Despre visuri, oameni, stări, călătorii spre „niciunde”, pe toate le aflăm din cartea Andei Docea, o impresionantă relatare a ceea ce trăim cu toţii la un moment dat în viaţa noastră.
Iubirea pusă în cuvinte şi iertarea din spatele fiecărei suferinţe sunt descoperite în călătoria prin sufletele noastre pe care „Camere de Hotel” ne îndeamnă să o începem. Aşadar, vă aşteptăm în număr cât mai mare, pentru a vă „caza” în hotelul culturii, hotelul descoperirii esenţei umane, sâmbătă, 6 februarie, la orele 13.00, în incinta Librăriei Şt. O. Iosif din Brașov.
Anda Docea este jurnalist la TVR din 2003 şi colaborator la săptămânalul „Dilema veche”. Între 2009 şi 2014 a scris pentru revista Tango, în formatele online şi print. A publicat texte în volumele colective „Ficţiuni reale” (Editura Humanitas, 2013) şi „Cele mai frumoase iubiri” (Editura Cărţile Tango, 2009). „Camere de hotel” a fost lansată, până acum, la Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa şi în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest.
„Piramida de Cultură” este următoarea etapă a „Piramidei Cărţilor” prin care s-au strans 3.000 de cărţi ce au fost donate către instituţiile fără posibilităţi. În cadrul acestor proiecte au fost organizate întâlniri cu scriitori ca Petronela Rotar, Alexandru Lamba, Cristina Nemerovschi, Alexandru Voicescu şi Iulian Tănase, precum şi proiecţii de film la Sala Patria, unde preţul biletului a fost înlocuit cu o carte donată proiectului.
Vali Blajovan
Foto: www.edituranobilis.ro