Peste o tonă de carne cu salmonella, distrusă la Târnăveni
Publicat de MIRELA ROTAR, 22 martie 2019, 13:10
Carnea aparține aceluiași procesator de carne din Târnăveni care a descoperit salmonella într-un alt lot cu carne de mici în urmă cu două săptămâni.
Este vorba de carne de porc de lucru ce urma să fie transformată în carne tocată și pastă de mici.
Materia primă provine tot din Spania, a precizat pentru Radio Tîrgu-Mureș directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș, Kincses Sandor:
Unitatea și-a recoltat în cadrul programului de autocontrol, probe de materie primă. Au recoltat mai multe zile dar la un lot de 1.100 de kg – carne lucru de proveniență Spania, din nou, la două eșantioane din cinci s-a identificat prezența salmonelei. Lotul respectiv nu a fost procesat. Deci, la momentul recepției, lotul a fost blocat de către ei în depozit și în momentul în care au sosit rezultatele, lotul a fost neutralizat, deci nu a ajuns pe piață nici o cantitate.
Nu au fost înregistrate cazuri de îmbolnăviri din cauza cărnii depistate cu salmonella.
Procesatorul de carne din Târnăveni a făcut din nou dezinfectarea spațiului de lucru și a renunțat să mai achiziționeze carne de la furnizorul din Spania, spun reprezentanții DSVSA Mureș.
Cristina Bulbescu