Peste o sută de echipe aşteptate la Parada cârnaţilor şi Festivalul sarmalelor de la Sfântu Gheorghe

Publicat de MIRELA ROTAR, 12 octombrie 2018, 09:07
Organizatorii Paradei Cârnaţilor şi Festivalului sarmalelor de la Sfântu Gheorghe au dat, joi, startul înscrierilor la aceste evenimente gastronomice programate în luna noiembrie, estimând că la concurs vor participa peste o sută de echipe din ţară şi străinătate
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Gruman Robert, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, anul acesta, Parada cârnaţilor şi Festivalul sarmalelor se vor desfăşura pe 10 noiembrie, în Sala Sporturilor din Sfântu Gheorghe, iar echipele interesate se pot înscrie până pe 2 noiembrie.
Preşedintele Asociaţiei Unităţilor Hoteliere şi de Alimentaţie Publică (SZESZ), Kovacs Istvan, a menţionat că Parada Cârnaţilor, dar şi Festivalul sarmalelor, care se vor desfăşura simultan, reprezintă o oportunitate de a atrage turiştii în judeţul Covasna.
Taxa de participare la Parada Cârnaţilor este de 450 de lei pentru echipe formate din 10 membri, adică 4 bucătari şi 6 suporteri, iar fiecare echipă va primi câte 10 kilograme de carne de porc, diverse accesorii, cum ar fi vase din plastic, feţe de masă, şorţuri şi 15 metri de membrană pentru cârnaţi.
La Festivalul sarmalelor taxa de participare este de 100 de lei, iar echipele vor primi câte 4 kilograme de carne, accesorii şi câte şase bilete pentru suporteri.
Anul acesta, participanţii nu vor avea voie să aducă de acasă carne şi produse din carne de porc, având în vedere măsurile instituite de autorităţi în scopul prevenirii.
Mara Deleanu