Peste 600 de elevi au fost sprijiniți de Salvați Copiii în programul ”Școală după Școală”
Publicat de Corina Muntean, 5 octombrie 2021, 15:38
Organizația Salvați Copiii România a derulat un program complex timp de 42 de luni, ale cărui obiective majore au fost reinserția educațională a copiilor vulnerabili, consilierea și sprijinirea familiilor și reducerea abandonului școlar în comunități defavorizate.
Pe parcursul programului, au fost incluse peste 6.500 de persoane din localități din 6 din județe. Din județul Mureș au beneficiat elevi și profesori din localitățile Bahnea și Idiciu, iar din jud. Brașov din localitatea Viștea de Jos.
Anca Stamin, manager de proiect la Organizația Salvați Copiii:
Serviciile directe, acelea în care aqm sprijinit copiii să frecventeze școala sau grădinița, zi de zi, au fost adresate unui număr de 325 de copii de vârstă antepreșcolară (2-3 ani) și preșcolară (3-5 ani), 634 de copii de vârstă școlară din învățământul primar și gimnazial, copii care au frecventat programe de tip Școala după Școală și au mai inclus, de asemenea, și 145 de copii și tineri care nu au finalizat educația obligatorie și care au fost sprijiniți prin programe de tip A Doua Șansă. Am sprijinit, de asemenea, și părinții și reprezentanții copiilor prin servicii de consiliere și educație parentală și, în ceea ce privește sistemul educațional, am sprijinit 128 de cadre didactice prin intermediul unor formări acreditate cu privire la derularea procesului instructiv-educativ.
Confrom Organizației Salvați Copiii, peste 75% dintre elevii care au participat la programe de tip ”Școală după Școală” au reușit să-și îmbunătățească rezultatele școlare, iar aproximativ 85% dintre copiii și tinerii integrați în programe de tip ”A Doua Șansă” și-au continuat studiile.
Datele colectate de organizație arată că, anul trecut, 275.000 de copii români cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani nu erau înscriși în nicio formă de învățământ, în vreme ce 45.000 de copii din ciclurile primar, gimnazial și liceal abandonează anual școala.
Raluca Creț