Peste 6.000 de elevi din Mureș încep astăzi orele remediale
Publicat de MIRELA ROTAR, 9 martie 2021, 13:27 / actualizat: 9 martie 2021, 14:43
Orele remediale sunt organizate pentru elevii care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la școala online, se află în situație de corigență la o materie de pe semestrului I, sau are situația școlară neîncheiată la acea materie sau au obținut rezultate slabe în semestrul I sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului al II-lea.
În județul Mureș, peste 6.000 de elevi s-au înscris la aceste ore, care nu sunt obligatorii, care au fost organizați în aproximativ 500 de grupe.
Inspectorul școlar Irszai Izabella:
Unitățile de învățământ organizează aceste activități remediale. Ei organizează înainte de ore sau după ore, câte o oră sau două ore pe zi, trebuie să organizeze 20 de ore de activități remediale pe elev pe lună. Grupele trebuie să fie în medie de 12 elevi.
În județul Harghita, peste 2.000 de elevi s-au înscris la aceste ore, a arătat inspectorul școlar adjunct, Cristinel Glodeanu:
Această activitate se desfășoară față în față, deci nu se desfășoară online. Orele se desfășoară pe un program stabilit de către conducerea unității de învățământ, cu cadrul didactic dar în consultare și cu părinții și cu copiii astfel încât și copiii să poată să participe la aceste activități. Ne gândim că sunt și copii care sunt legați de microbuz, să aibă totuși să participe, înainte de începerea orelor sau după începerea orelor, și fără a crea ferestre în programul de lucru al elevului.
Activităţile remediale prestate de cadrele didactice, la nivelul unităţii de învăţământ, în cadrul programului naţional pilot de tip „Şcoală după şcoală”, vor fi remunerate cu suma de 100 lei pe oră.
Raluca Creț