Peste 2.500 de elevi din școlile covăsnene absentează din cauza infecțiilor respiratorii
Publicat de Rotar Mirela, 23 ianuarie 2024, 12:11 / actualizat: 23 ianuarie 2024, 17:29
Aproximativ 7% dintre elevii din județul Covasna au rămas acasă săptămâna trecută, după ce au prezentat simptome de gripă și viroză respiratorie.
Nu există însă clase cu activitate suspendată, a precizat inspectorul școlar general, Kiss Imre, iar îmbolnăvirile au fost raportate în toate școlile din județ:
Această absență este la nivel de județ, este o dispersie aproape uniformă, mă refer la aproximativ 1.700 de clase, câte avem noi, la nivel de județ. Mai multe cazuri au fost la nivel de oraș, la Sfântul Gheorghe și la Târgu Secuiesc, la grupele de preșcolari și la învățământul primar.
Kiss Imre a făcut un apel la părinți, să nu trimită copii la școală dacă prezintă semne de îmbolnăvire:
Accentul se pune pe prevenție, acest lucru îl știu și părinții, e cel mai important lucru. Atunci când părintele observă că elevul are febră, este răcit sau orice alte simptome, să nu îl trimită la școală, să nu ajungă în comunitate.
La întoarcerea din vacanța școlară, Ministerul Educației a transmis o serie de recomandări inspectoratelor școlare, pentru a fi diseminate în școli.
Medicii recomandă ca personalul didactic și nedidactic cu simptome respiratorii să evite intrarea în colectivitate, să aerisească cât mai des sălile de clasă și, mai ales, să identifice elevii care prezintă simptome.
Inspectorul școlar general adjunct al județului Mureș, Fănică Niță:
Ministerul Sănătății recomandă evitarea intrării în colectivitate a preșcolarilor, elevilor, personalului care manifestă simptome de viroză respiratorie, identificarea copiilor la nivel de grupă, la nivel de clasă și îndrumarea acestora, bineînțeles, cu anunțarea părinților, către medic și către un tratament specific.
La nivelul unei școli sau al unei clase, cursurile se pot suspenda la cererea directorului, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii, cu informarea inspectorului şcolar general.
Autor: Raluca Creț