Peste 15.000 de kurtoskolacs, vânduţi la Festivalul deliciilor dulci

Publicat de radiomures, 3 octombrie 2017, 19:36
Peste 15.000 de kurtoskolacs (colac secuiesc glazurat cu zahăr ars) s-au vândut în două zile la Festivalul deliciilor dulci, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Sfântu Gheorghe, au anunţat marţi organizatorii acestei manifestări.
Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Festivalul deliciilor dulci, organizat sub genericul „Anul turismului în judeţul Covasna”, a avut aproximativ 20.000 de vizitatori, iar comercianţii au vândut peste 15.000 de kurtoskolacs.
El a amintit că premiul pentru cel mai bun kurtos tradiţional a fost câştigat de echipa „Bunicuţa” din Miercurea Ciuc, iar premiul pentru cel mai bun kurtos făcut după o reţetă inovativă i-a revenit echipei „Indivino” din Sfântu Gheorghe, care a preparat un colac secuiesc presărat cu migdale, având la bază o reţetă veche de aproape o sută de ani.