Peste 13.000 de participanţi la Maris Fest 2016

Publicat de radiomures, 21 iunie 2016, 13:37 / actualizat: 21 iunie 2016, 18:24
A doua ediţie a Maris Fest a adunat în acest sfârşit de săptămână, la Tîrgu-Mureş, peste 13.000 de oameni.
Au fost patru zile în care participanţii s-au putut bucura de muzică bună, bere rece, jocuri antrenante cu premii şi foarte, foarte multe motoare.
Dacă la parada moto de la prima ediţie au participat peste 300 de motociclişti, sâmbătă, 18 iunie 2016, peste 1.000 de motoare au cucerit oraşul trandafirilor.
300 de bilete au fost cumpărate pentru Tombola Maris Fest. Marele premiu a constat dintr-o chitară Hora Reghin semnată de trupele Cargo, Hara, Moby Dick, Iris şi Nevergreen. Preţul unui bilet de tombolă a fost de 5 lei. Suma strânsă va fi folosită, în parte, pentru preţul chitarei, restul sumei va fi donată pentru achiziţionarea de către statul român a statuii „Cuminţenia Pământului”.
Evenimentul a fost încheiat luni seara de un moment în memoria victimelor din incediul de la Colectiv, de la finalul anului trecut.
Piesa „Il Silenzio”, în interpretarea lui Puja Barna Atilla la trompetă şi Dragoş Colceriu, chitară electrică, doi tineri artişti mureşeni, a marcat închiderea celei de-a doua ediţii Maris Fest.
Thomas Moldovan, organizator, Legio Maris:
Cred că Maris Fest a existat cu mult înainte de prima sa ediție. A existat în dorințele nemărturisite (sau doar neconcretizate) a multor oameni. Altfel n-ar fi curs așa cum a făcut-o, ca un șuvoi, ca și cum n-ar fi așteptat decât un semnal pentru a se revărsa dincolo de malul Mureșului, în locul căruia, dacă ești din zonă, n-ai cum să nu-i cunoști poveștile mai mult sau mai puțin muzicale. Noi, bikerii, noi, rockerii, dacă vă plac șabloanele astea, dar în același timp, noi, juriștii, noi, antreprenorii, noi, IT-știi, noi, corporatiștii, noi, funcționarii, profesorii, actorii, jurnaliștii, inginerii, studenții. Dincolo de clișeele cu tatuaje, păr lung, tricouri negre, decibel și haine de piele sunt minți deschise și oameni implicați în tot ceea ce înseamnă societate. Sunt oameni care și-au dorit altceva. Am vrut un eveniment fără etichete, un eveniment liber. Liber de politică, liber de influențe, liber de discriminări, de kitsch, de prost gust. Dacă au fost și puncte care pot fi îmbunătățite? Evident. Dar de asta va mai exista o ediție viitoare.”
Sanda Vițelar