Peste 100 de aditivi într-o masă de Sfântul Valentin
Publicat de Stan Lucian, 14 februarie 2024, 15:00
Este concluzia pe care au tras-o cei de la INFOCONS analizând mai multe produse.
La 100 de grame de mâncare putem ajunge chiar și la 169 de E-uri (aditivi alimentari), mai mult decât recomandarea zilnică a Organizației Mondiale a Sănătății.
Chiar şi la restaurant, furnizorii sunt obligaţi să specifice toţi aditivii atât din produsul finit, cât şi din ingrediente, spune pentru Radio Târgu Mureș preşedintele Asociaţiei Consumatorilor INFOCONS, Sorin Mierlea:
Fiecare site cât şi fiecare restaurant are obligaţia de a pune la dispoziţia consumatorilor toate informările şi informaţiile cu privire la ingrediente, inclusiv din ingredientele care sunt compuse. Dacă discutăm la pizza trebuie să ni se spună şi ketchup-ul din ce este făcut sau salamul, şunca sau mozzarella pentru ca fiecare dintre noi să alegem în cunoştinţă de cauză. O masă să spunem de Valentine’s Day poate să ajungă la peste 100 de aditivi.
De asemenea acesta a precizat că pe aplicaţia INFOCONS consumatorii pot verifica produsele pe care le achiziţiona.
Autor: Sanda Vițelar