Pentru a preveni mai eficient risipa alimentară, autorităţile vor să deruleze o campanie de informare în şcoli

Publicat de MIRELA ROTAR, 5 ianuarie 2019, 16:00
În prezent au loc discuţii între Ministererele Agriculturii şi Educaţiei, pentru a organiza astfel de campanii. Statisticile europene arată că România ocupă locul 9 în topul celor mai risipitoare ţări din Europa. Aruncăm aproape 2,2 milioane de tone de alimente pe an, adică peste 6.000 de tone pe zi.
Gabriela Baciu, consilier în cadrul Ministerului Agriculturii, spune că fiecare persoană poate lua măsuri pentru a limita risipa alimentară:
Din 2016, România are o lege, menită să combată risipa alimentară, dar aplicarea sa a fost amânată pentru că nu are norme de aplicare. Autorităţile au termen până la 1 februarie, să elaboreze aceste norme.
Legea împotriva risipei alimentare prevede ca operatorii economici să vândă cu preţ redus produsele aflate aproape de expirare sau să le doneze către cămine de bătrâni ori orfelinate.