Parc de joacă în stil medieval la Tg. Mureș. Urmează încă 10!

Publicat de Corina Muntean, 7 iunie 2018, 12:05 / actualizat: 7 iunie 2018, 16:31
Primăria Tîrgu-Mureș a deschis, ieri, porțile celui mai nou parc de joacă pentru copii. Acesta este situat chiar lângă Cetatea orașului și a fost construit din elemente medievale pentru trei categorii de vârstă.
400.000 lei a fost investiția din bugetul local iar lucrările s-au extins pe mai multe luni din cauze birocratice, spune șeful Serviciului de Utilități publice din cadrul Primăriei, Mircea Moldovan:
Parcul este o investiție a Primăriei Tîrgu-Mureș, pe bugetul propriu. Este o lucrare laborioasă. Bineînțeles că a durat o perioadă mai mare, cu pregătirea terenului, cu toate cele necesare dar foarte mult a durat birocrația, aprobările, avizele, fiind în apropierea Cetății, inclusiv de la Monumentele Istorice. Este un parc structurat pe cele trei categorii de vârstă de la 1 la 12 ani, în total, 1-3, 3-7 și 7-12 ani.
Zeci de copii și părinți au luat cu asalt, încă de ieri, părculețul care nu numai că are o formă inedită dar are și posibilități de joacă deosebite:
Vestea bună este că urmează încă 10 parcuri, în cartierele din Tîrgu-Mureș în următorii doi ani. Fiecare cu aceeași investiție. Decizia a fost luată la ultima ședința de rectificare bugetară iar demersurile și proiectările deja au început.
La fel ca parcul de la Cetate, noile părculețe vor avea același model, în oglindă, spune șeful Serviciului de Utilități publice, Mircea Moldovan:
În principiu și celelalte 10 parcuri vor fi tot sub formă de cetate dar cu mici personalizări, ca să zic așa, după cartier și zona în care va fi pus. Nu neapărat anul acesta vor fi gata dar anul acesta și anul viitor că e un proiect pe doi ani. Se cheamă complex și de asta este în oglindă cu două zone identice, față în față, în oglindă. Sunt, de fapt, două cetăți sau două castele față în față, împrejmuite de un zid, adică de un gard, și de asta se cheamă cetate. Are poartă, gard, tot ce trebuie.
Complexul de joacă este alcătuit din două zone compuse din șase turnulețe stilizate neacoperite care, în ansamblu, reprezintă o cetate.
Fiecărei categorii de vârstă îi revin câte două turnulețe, care sunt legate între ele cu podesturi cu denivelări și poduri suspendate din lemn, care fac posibil și accesul la rampe, scări din lemn, scări din țeavă sau lanțuri și perete de alpinism, coborârea fiind făcută prin tobogane și țevi.
Cristina Bulbescu