Pacienții din pavilionul COVID al Spitalului Județean de Urgență Miercurea-Ciuc, internați singuri în salon
Publicat de MIRELA ROTAR, 18 septembrie 2020, 12:17
Deși spitalul din Miercurea Ciuc este non-COVID, conducerea a transformat două pavilioane externe ale spitalului în secții care să trateze cazurile asimptomatice și ușoare, în timp ce cazurile mai severe sunt tratate la spitalul din Odorheiul Secuiesc.
Aceste pavilioane nu sunt ocupate în întregime, astfel că pacienții sunt internați individual, a declarat pentru Radio Tg.Mureș dr. Sergiu Sângeorzan, medic șef al Serviciului de Supraveghere și Prevenire a Infecților Asociate Asistenței Medicale din Miercurea Ciuc:
Avem pavilioanele externe, secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie, care au fost transformate în secții COVID, iar în momentul de față avem 53 de pacienți internați pe o capacitate totala de 78 de locuri, deci încă există spații. Toți pacienții, inclusiv cei suspecți, care se internează aici sunt ținuți singuri în salon și din acest motiv numărul de locuri de la pavilionul COVID pe care îl avem este limitat. Purtarea corespunzătoare a echipamentelor de protecție este esențială iar nerespectarea acestor măsuri a dus și la un focar la laboratorul spitalului din Miercurea Ciuc.
Revine epidemiologul Sergiu Sângeorzan:
Am avut acum câteva săptămâni un focar în laboratorul de analize medicale al spitalului nostru unde un număr de 9 cadre medicale s-au infectat din cauza purtării necorespunzătoare a echipamentului de protecție chiar în laborator, unde te-ai aștepta ca toată lume să înțeleagă nevoia purtării corespunzătoare a echipamentului, dar iată că toți suntem expuși acestui tip de a purta necorespunzător.
Dr. Sângeorzan a mai adăugat că pentru a ne proteja de noul virus trebuie să purtăm mască, astfel încât să acopere nasul și gura, și recomandă oamenilor ca anul acesta să se vaccineze împotriva gripei.
Vlad Todoran