Ovidiu Miculescu (SRR) a semnat în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Franței

Publicat de radiomures ☺ᵛᵇ, 8 ianuarie 2015, 13:04
Președintele Societății Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, a semnat joi în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Franței în memoria victimelor atentatului de la „Charlie Hebdo”, afirmând că este un gest „absolut firesc și normal” de a exprima suportul pentru colegii jurnaliști francezi și de a transmite condoleanțe familiilor victimelor.
„Cred că este un gest absolut firesc și normal de a ne exprima suportul pentru colegii noștri jurnaliști francezi, e normal și omenesc să le transmitem condoleanțe familiilor victimelor și cred că este necesară o reacție a jurnaliștilor români — și radioul public este un serviciu public — cu atât mai mult este o reacție în care să ne exprimăm determinarea de a ne continua misiunea și de a nu ceda sub nicio formă acestui tip de acte abominabile”, a precizat cu acest prilej președintele SRR.
Întrebat despre poziția sa față de recrudescența acestui tip de evenimente, Miculescu a opinat că există un pericol global față de aceste „excese” și de acest dușman pe care nu-l vezi.
„Nu poți lupta cu ceva ce e în capul unor oameni, dar este extrem de important ca, indiferent ce se întâmplă, să nu cedăm, pentru că e o luptă până la urmă. Cine rezistă cel mai bine și cine nu cedează, pentru că aceste acțiuni au și o doză foarte mare de intenție de intimidare, or cred că aici presa trebuie să fie deloc defensivă. Cred că trebuie să avem poziții extrem de serioase, de tranșante și extrem de clar exprimate, fără niciun fel de echivoc”, a afirmat Miculescu.
În opinia sa, armele jurnaliștilor în acest context sunt aceleași dintotdeauna: onestitatea, viteza de reacție, adevărul, slujirea publicului, informația profesionistă, verificată și solidaritatea românilor.
Printre cei care și-au exprimat compasiunea față de victimele atentatului de la sediul publicației franceze s-au numărat un român care este și cetățean belgian, un libanez, care a condamnat atât atacul „laș” asupra unor civili, cât și deserviciul pe care agresorii îl aduc religiei musulmane, precum și o familie de romi stabilită în Franța, care a declarat că este profund recunoscătoare pentru suportul de care a beneficiat de-a lungul anilor de la statul francez.
sursa: AGERPRES /(A-autor: Sorin Peneș, editor: Mihai Simionescu)