Ovidiu Miculescu a salutat bunele relații dintre PE și jurnaliștii români
Publicat de radiomures, 8 iulie 2016, 16:57 / actualizat: 12 iulie 2016, 17:57
Consecințele referendumului din Marea Britanie, dar și ultimele evoluții din domeniul securității și apărării la nivelul Uniunii Europene au fost câteva din teme abordate astăzi în cadrul unui seminar organizat cu reprezentanții Radio România de către Biroul de Informare al Parlamentului European la București.
Prezent la seminar Președintele Director General al Societății Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, a salutat relația bună de parteneriat care există între radioul public și instituțiile europene și a dat asigurări că jurnaliștii Radio România vor reflecta și în continuare activitatea europarlamentarilor români, într-un mod serios și profesionist.
Ovidiu Miculescu a subliniat că este foarte important ca percepția publicului asupra a ceea ce se întâmplă în instituțiile europene de la Bruxelles și Strasbourg să fie una corectă.
La rândul său, vicepreședintele Parlamentului European, Ioan Mircea Pașcu, a trecut în revistă situația complexă cu care se confruntă Uniunea Europeană care, după ce a trebuit să facă față crizei economice și crizei refugiaților, are acum de gestionat o situație fluidă cauzată de refuzul referendumului din Marea Britanie.
Europarlamentarul ALDE, Renate Weber a amintit despre faptul că, potrivit ultimelor cercetări, europenii vor o Europă socială, dar a atras atenția că în unele domenii de protecție socială s-a mers prea departe cu unele legiferări și că acest lucru ar putea scădea competitivitatea Uniunii Europene în competiția economică globală.
Pe de altă parte, Marian Jean Marinescu , vicepreședinte al grupului Partidului Popular European, a subliniat că referendumul a creat o situație foarte complicată atât pentru Marea Britanie, cât și pentru Uniunea Europeană. Marinescu a ținut, însă, să remarce faptul că mulți politicieni dau vina pe Bruxelles pentru ce se întâmplă în țara lor în condițiile în care de fapt toate statele membre au un rol în luarea deciziilor inclusiv în cele care par impopulare.
De aici și concluzia că totul depinde de capacitatea oamenilor politici de a negocia în favoarea celor pe care îi reprezintă și că problemele europene trebuie private cu atenție, la fel ca și chestiunile de politică internă, de către politicienii din toate statele membre ale Uniunii Europene.
Sorin Șchiopu