Odată reintrat în cetate, Cerbul de Aur nu va mai fi lăsat să plece de la Brașov
Publicat de MIRELA ROTAR, 4 septembrie 2018, 13:51 / actualizat: 28 septembrie 2018, 22:49
La finalul ediției dedicată Centenarului și aniversării a 50 de ani de la debut, reprezentanții TVR și ai autorităților locale și județene brașovene sunt hotărâți să-i asigure continuitate Festivalului Internațional Cerbul de Aur. Asta după ce anul acesta a fost înregistrat un adevărat succes, iar aprecierile nu au încetat să curgă.
Directorul Festivalului, Smaranda Vornicu, le-a mulțumit brașovenilor și autorităților pentru felul în care au primit Cerbul de Aur, afirmând că fără sprijinul Primăriei și Consiliului Județean acest eveniment nu ar fi avut loc:
Este vorba despre un efort comun exemplar care poate da naștere și altor proiecte la nivel local și național. În jurul acestui gen de festival se pot crea multe alte evenimente, cum a fost Gaudeamus al SRR sau anumite expoziții și evenimente culturale importante care să ofere celor care vin la festival un program complet pe toată durata șederii lor aici…Odată ce mașinăria Cerbul de Aur s-a pus în funcțiune sperăm ca edițiile viitoare să arate din ce în ce mai bine și să fie cât mai plăcute și surprinzătoare pentru spectatori și telespectatori. Vreau să le mulțumesc brașovenilor că au înțeles că pentru câteva zile de inconveniente pot veni în schimb multe beneficii pentru oraș, pentru România, pentru brand-ul Cerbul de Aur care este al nostru, al tuturor.
Primarul Brașovului, George Scripcaru, spune că este necesar și chiar obligatoriu ca Cerbul de Aur să continue la Brașov:
Anvergura acestui eveniment ne obligă să facem acest lucru, însă depinde de doi parteneri, comunitatea locală și Televiziunea Română. Dacă TVR dorește, noi suntem aici și sper să nu treacă încă nouă ani de zile pentru a ne întâlni aici, la Brașov, cu o ocazie cum a fost de exemplu, anul acesta, Centenarul sau 50 de ani de la prima ediție. Ar fi bine să devină o regulă, să știm că în fiecare an, în luna august, se întâmplă acest lucru la Brașov și partenerii din TVR să stabilească detaliile, iar noi să fim pregătiți în calitate de parteneri și coorganizatori.
Secretarul de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, Mădălin Voicu, a afirmat că ,,este meritoriu că toți am pus umărul, indiferent de la ce instituție sau din ce zonă culturală au venit. Nu numai radioul public care a fost partener fidel, dar și Televiziunea Română ca și media, au înțeles că acest festival trebuie să însemne mesajul țării nu al cuiva anume. Faptul că am înțeles că în anul Centenarului am reușit să aducem în plus față de toate evenimentele care se petrec în acest an și un eșantion de profesionalism reprezentativ al muzicii noastre interpretative este nu numai lăudabil, dar este aproape perfect.”
Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a scos în evidență beneficiile colaterale pentru întreg județul:
Este o mare realizare că Brașovul, începând cu anul 2017, sper ca an de an să se întâmple acest lucru, a devenit cel mai important județ turistic al României atât ca număr de turiști, dar și ca număr de bilete vândute la muzee și obiective turistice pe care le-am pus în valoare. Este meritul autorităților locale, a celor care s-au implicat de-a lungul timpului, iar faptul că într-o perioadă în care piața liberă dictează acest lucru, mă bucură că de la an la an se obțin tot mai multe autorizații de construcții, se materializează tot mai multe unități de cazare, de alimentație publică, iar noi brașovenii vom fi permanent gazde foarte prietenoase pentru toți cei care ne calcă pragul. Este evident că toate aceste oportunități pe care noi le punem la îndemâna turiștilor sunt marcate și de alte evenimente cu caracter sportiv sau cultural, iar lucrul acesta mă bucură foarte mult.
Este important faptul că am reușit să realizăm după nouă ani de zile Cerbul de Aur. Este un merit al Televiziunii Române, pe care vreau să o felicit pe această cale. Cu siguranță că noi, autoritățile locale, chiar dacă ne-am fi pus în plan să materializăm un astfel de eveniment ne venea foarte greu, pentru că sunt foarte multe lucruri care țin de substanță, de identitatea acestui eveniment care în decursul timpului a creat o pagină frumoasă de istorie pentru județul nostru și cred că doar Televiziunea Română îl poate pune în operă, iar noi suntem deschiși să sprijinim acest eveniment din punct de vedere financiar și logistic, în așa fel încât să-l avem aici an de an.
Lavinia Nicoleta Ghișa
Reportajul poate fi ascultat mai jos: