Odată cu redeschiderea saloanelor de înfrumusețare s-a reactivat și apetitul acestora de a face bani

Publicat de Corina Muntean, 29 iunie 2020, 08:58 / actualizat: 9 august 2020, 11:59
Iar în acest domeniu, cine este talentat chiar reușește să câștige frumos. Unde mai pui că, într-o perioadă de criză, s-a consolidat și o meserie nouă, extrem de profitabilă.
Venituri noi la vremuri noi. Aceasta trebuie să fie deviza fiecăruia dintre noi pentru a nu lăsa criza economică generată de pandemia coronavirus să ne afecteze. Cum să le facem? Luând exemplul altora, care au străbătut această cale. De pildă, ne putem încerca șansa în domeniul industriei înfrumusețării, dacă avem talent, cunoștințe în domeniu și curajul de a investi. Amortizarea investiției va veni, cu siguranță, foarte repede. Saloanele de înfrumusețare și cosmetică ori coafurile au permanent căutare și generează constant venituri, mai ales în vremuri de criză, cum este cea de acum.
În plus, ne putem orienta către meserii nișate, mai puțin cunoscute, dar care au puterea de a se impune odată cu pătrunderea unui nou suflu al modei în rândul tinerilor. O astfel de meserie este tatuajul semipermanent al sprâncenelor sau dermopigmentarea, după cum explică Raluca Dănăilă, trainer în domeniu. Aceasta susține că prețul mediu al unei astfel de proceduri, care include microbladingul și micropigmentarea, este de aproximativ 800 lei în saloanele din București și din orașele mari din țară. Ba, mai mult, în rândul specialiștilor pe care îi aleg celebritățile autohtone, prețurile pot ajunge până la 400 euro, ori echivalentul a 2.000 lei/ procedura.
Ca să ajungi să te bucuri de veniturile pe care cosmetica din zona sprâncenelor le generează este nevoie de o investiție destul de importantă, dar necesară. Un curs în dermopigmentare (așa cum se numește domeniul) are preț cuprins între 1.500 și 2.000 euro și poate include un kit de început. Mai departe e nevoie de o investiție în spațiu, amenajare și pentru chirie. Cel mai bine se vor descurca cei care dețin un spațiu care poate fi folosit pentru o astfel de activitate, așadar fără costuri cu locul de muncă. Raluca Dănăilă apreciază că profitul brut al unui dermopigmentist cunoscut poate ajunge până la 6.400 euro/lună, fără să fie însă luate în calcul costurile cu publicitatea, chiria și taxele datorate statului. Dar chiar și așa, scăzând la jumătate, un profit de 3200 de euro este incomparabil mai bun decât un salariu mediu net de 3.200 de lei, pe care un angajat l-a câștigat în aprilie 2020, conform datelor INS.
Ce trebuie să faci pentru a deveni dermopigmentist? Trebuie să ai studii minimale de 8 clase și să urmezi cursul de calificare recunoscut de Ministerul Educației și Ministerul Muncii, pentru care vei primi o diplomă de calificare sau atestat. În rest, ca să reușești va depinde doar de tine.
Autor: Virgil Natea
Editor: Corina Muntean
Rubrica Buzunare pline este o rubrică de profil economic realizată de Virgil Natea. Ea poate fi ascultată la Radio Tg.Mureș, pe frecvențele de 102,9 FM și 98,9 FM, 94,9 FM-Borsec, de luni până vineri, în emisiunea Pulsul Zilei, la ora 11,40 și, în reluare, în emisiunea Sens unic la ora 16,45.
Sursa foto: www.contour-academy.ro