O echipă de români şi germani a dezvoltat o criptomonedă pentru a sprijini Ucraina şi refugiaţii ucraineni
Publicat de Corina Muntean, 17 martie 2022, 11:00
LoveUkraine se numește aceasta și este abia la început de drum, având o capitalizare mică de piață. Însă promite mult, având în vedere și componenta umanitară pe care o înglobează.
Astfel, o pondere de 4,8% din totalul tranzacţiilor cu această criptomonedă este redirecţionată spre un fond de ajutorare, un portofel de criptomenede care este public. 4 % din plăți vor fi redirecționați către acțiuni de marketing în ce privește noua cryptomenedă. 1,2 % vor fi distribuiți acționarilor LOVEUKRAINE, 1 % este direcționat pentru recumpărare astfel încât să se poată menține la minimum volatilitatea negativă a prețurilor, iar 1 % sunt destinați pentru angajații cu normă întreagă ai proiectului și pentru orice cheltuieli suplimentare legate de operațiunile LOVE UKRAINE.
Moneda virtuală LOVEUKRAINE a fost lansată de echipa de dezvoltatori ai Aether, o criptomonedă care a atins o capitalizare de piaţă maximă de 3,8 milioane de dolari. În prezent, LOVEUKRAINE are o capitalizare de piaţă mică, respectiv 100.000 dolari. Echipa din România a realizat acţiuni concrete la graniţa României cu Ucraina, oferind ajutor, alimente, transport şi orice este necesar refugiaţilor ucraineni din fondurile avute la dispoziţie. Totodată, echipa LOVEUKRAINE s-a deplasat chiar şi în Ucraina, oferind alimente locuitorilor din localităţile apropiate de graniţă. Toate acţiunile caritabile ale echipei sunt transmise live pe Facebook.
‘Am investit în mai multe proiecte de tip criptomonedă care încearcă să ajute refugiaţii ucraineni. Toate au donat bani în Bitcoin sau prin cont bancar. Din păcate, multe conturi bancare au fost blocate, iar transferurile în Bitcoin nu au mai putut fi transformate în bani reali. Acest lucru a dus la întreruperea ajutorului oferit refugiaţilor. Am pus bazele proiectului LOVEUKRAINE şi am hotărât să ajutăm exact unde este nevoie. Fonduri reale oferite, la faţa locului, oamenilor reali. Numai aşa suntem siguri că fondurile comunităţii noastre ajung acolo unde este necesar‘, a declarat Andrei Simion, CEO al proiectului.
Pe de altă parte, pentru refugiaţii care au ca punct de destinaţie Germania, membrii echipei din această ţară oferă asistenţă în vederea realizării formelor legale, angajării şi cazare de scurtă durată.
Autor: Virgil Natea
Editor: Corina Muntean
Rubrica Buzunare pline este o rubrică de profil economic realizată de Virgil Natea. Ea poate fi ascultată la Radio Târgu Mureș, pe frecvențele de 102,9 FM și 98,9 FM, de luni până vineri, în emisiunea Pulsul Zilei, la ora 11,40 și, în reluare, în emisiunea Sens unic la ora 16,45.