O distilerie din Sfântu Gheorghe, premiată la concursuri internaţionale, introdusă în circuitul turistic

Publicat de radiomures, 13 februarie 2017, 19:09 / actualizat: 13 februarie 2017, 22:45
Aici se poate vedea întregul proces de fabricare a pălincii.
Proprietarii distileriei, Fustos Imre şi Dezso Tibor, au început să facă pălincă în urmă cu aproape cinci ani, iar de atunci şi până acum au experimentat aproape 20 de sortimente de pălincă din fructe şi au câştigat câteva zeci de medalii.
Cei doi spun că au vizitat multe distilerii din Europa înainte de a alege utilajul şi au făcut şi cursuri de arbitraj, învăţând de la cei mai buni specialişti care sunt defectele unei băuturi şi care sunt cauzele acesteia.
Cei doi prieteni fac cantităţi mici de pălincă, iar ambiţia lor este ca toate sortimentele pe care le produc, fie clasice, din prune, struguri, gutui, pere, mere sau vişine, fie mai puţin obişnuite, din scoruşe sau pere pădureţe, să fie medaliate.
Anul 2017 a fost declarat oficial de Consiliul Judeţean ‘Anul turismului în judeţul Covasna’, iar în oferta turistică au fost incluse şi obiective mai puţin convenţionale, cum ar fi ateliere meşteşugăreşti, fabrici de îmbuteliere a apei minerale şi gospodării rurale unde se prepară pâine tradiţională pe vatră sau kürtőskalács, gustosul colac secuiesc glazurat cu zahăr ars.